• Välkommen till Östra Sommarstadens Koloniförening

Klorofyllgruppens aktiviteter

Beskärning av träd och buskar 2020-09-27 

Beskärning av träd och buskar - en aktivitet i Klorofyllgruppens regi söndagen den 27/-20. Josefina ledde 14 deltagare under 3 timmar.

A och O är verktyg av kvalitet, rena och skarpa. Följ anvisningarna: lägg snittet så att all näring går till blom- eller växtskottet - undvik "tappar", allt för sneda snitt eller snitt där barken skadas. Ta bort korsande och inåt växande grenar. Rensa bort några få gamla grenar varje år i buskar men var uppmärksam på om busken ger bär/blommor på års- eller två/treårsskott.

STORT TACK till Josefina, som gav oss en intressant, pedagogisk och lärorik lektion.

Beskärningstips Östra Sommastaden

Skörd i pallkrage 2020-09-12 

Klorofyllgruppen träffades söndagen den 12 september för att skörda, förbereda jorden och så vintergrödorna

Den 10 maj satte vi upp våra pallkragar och sådde och satte plantor. Deltagarna turades om att vattna och oj vad vi skördat - sallad, sockerärtor, squash, rädisor och nu på sensommaren kom ännu fler squash och tomater. Grönkålen är också redo för skörd. Det har blivit lite över till oss sedan nässelfjärilens larv njutit av bladen.

Idag rensade vi ur och luckrade upp jorden. Sedan var det bara att peta ner fröer av Machésallat, spenat, rädisor och salladslök samt vattna och täcka med väv. I slutet av oktober blir det dags att sätta några vitlöksklyftor.

Innan skörd

Gott om tomater

Nya fröer att så

Bara att vänta på nästa skörd

Odling i pallkrage 2020-05-10 

Klorofyllgruppen bjöd in Östra Sommarstadens kolonister till ”Odling i pallkrage” den 10 maj 2020.
17 personer hörsammade inbjudan. Efter information om gruppens syfte hjälptes vi åt att fylla de två pallkragarna med jord och kogödsel. Vi både sådde (t ex sallad och rädisor) och planterade (t ex grönkål, purjolök, pumpa). Smultronen och potatisen fick egna krukor. Nu kan vi med spänning vänta på tillväxten och den framtida skörden.
Håll utkik efter tidpunkt för skörd!

Lite inspiration

Bottna gärna med trädgårdsklipp

Pallkragar fylldes med jord och gödsel

Plantering och sådd

Namnen på växterna skrivna på träpinnar

Avslutande bevattning

Comments are closed.